"Van een kleine vonk komt vaak een groot vuur"
     
~Lucretius (Romeins dichter en filosoof 

ZIE IK JE TIJDENS DE VOLGENDE VUUR VROUWENCIRKEL?

Registratie is afgesloten

WELKOM BIJ DE VUUR VROUWENCIRKEL

We leiden een druk leven in een mannelijke wereld en verliezen het contact
met de vrouwelijke kracht. Echter, wanneer een groep vrouwen bij elkaar
komt en zaken bespreekt onder vrouwelijke ogen wordt er op een andere manier nagedacht over de verschillende aspecten.

Er zijn zoveel vrouwen die rondlopen met het verlangen ergens bij te horen, zichzelf te ontdekken, elkaar te leren kennen. Zoveel vrouwen die het gevoel hebben dat ze 'iets missen' en het gevoel hebben dat het tijd is voor een verandering in hun leven of gewoon een moment van pauze willen,
een moment voor zichzelf om tot adem te komen.

Steeds meer vrouwen uiten hun behoefte om een veilige plek te hebben
waar ze even naartoe kunnen "vluchten" van al het dagelijks gezeur.
Een plek waar ze man, kinderen, familieleden, werk, collega's, huisdieren en alle zorgen opzij kunnen schuiven en gewoon aan zichzelf denken, met
zichzelf bezig zijn, eigen vuur weer laten branden! 


Daarvoor is een Vuur vrouwencirkel bedoeld. 

WAAROM BEN IK MET DE 
VUUR VROUWENCIRKELS BEGONNEN? 

Jarenlang heb ik vanuit mijn mannelijke energie geleefd. Ik kon het altijd beter met mannen vinden en nam makkelijk een 'mannelijke' houding aan. Gevoelen
en emoties uiten of een diep gesprek uitvoeren over zinvolle dingen? Ja, daar
had ik wel behoefte aan maar gaf ik eigenlijk geen gehoor aan. Mijn zachte kant laten zien? Ben je helemaal gek geworden? Stel je voor dat mensen het kunnen zien, hoe gevoelig ik ben... ze zullen nog wel misbruik van maken of nog erger,
ze zullen me kwetsen en mij pijn doen. 

Niks voor mij, laat mij maar lekker alles met een lach wegwuiven of een stoere houding aannemen. Dat men om me heen niet de echte mij kent vond ik prima. Hou ze maar lekker op afstand, dan kunnen ze ook niet te dichtbij komen en kunnen ze me nooit pijn doen.

Ik heb het best lang volgehouden. Meer dan 30 jaar lang. Tot ik uiteindelijk een emotionele en geestelijke klap heb gekregen waar ik niet omheen kon. Ik brak, en kon de masker van de mannelijke energie niet meer opzetten. Het kind in mij, die
al die jaren verborgen zat, schuilend in mijn hart kwam ineens als een krijsende baby de wereld in en zocht warmte, liefde, geborgenheid, begrip en empathie. En wie kan al deze dingen geven aan een kind beter dan een vrouw? De ultieme moeder, zuster, vriendin.

WAT IS DE BEDOELING VAN DE VUUR VROUWENCIRKEL?

Ik werd ineens omringd door prachtige vrouwen die me allemaal zachtjes en vol liefde al mijn wonden hebben behandeld. Met een lief woord, ondersteuning, motiverend gesprek en oneindig veel liefde omringden deze vrouwen mij en het kind in mij kon eindelijk groeien.

Ik werd herboren als de vrouw die ik nu ben. Ik was en ben nog steeds zo dankbaar voor alle prachtige vrouwen die ik in mijn leven heb, voor alle liefde en vrouwelijke energie die ik dagelijks mag ontvangen. En ik wilde iets terug doen. Voor alle vrouwen die net als mij toen nu nog steeds voelen, alleen, verloren, of gewoon vrouwen die graag contact zoeken met andere vrouwen.

Toen ik met de eerste vrouwencirkel in december 2018 ben begonnen, had ik een
duidelijke visie: ik wou vrouwen van verschillende leeftijden en levensfases bij elkaar brengen om wijsheid, levenservaringen, dromen en verlangens en wensen te delen.

Ik wou vrouwen een veilige plek bieden om zichzelf te kunnen zijn. Ik wou door ze geïnspireerd worden en hoopte ze zelf te kunnen inspireren. 


In de loop van de tijd heb ik ontdekt dat wat voor mij en andere vrouwen in de omgeving heel goed werkt is een onderwerp te verzinnen die we gebruiken als een startpunt van de avond. Vanuit deze uitgangspunt krijgt de avond vanzelf eigen leven en worden verhalen gedeeld met elkaar.  

EN VOOR WIE IS DEZE BEDOELD?

De avond is bedoeld voor vrouwen die graag zingevende gesprekken willen hebben, die even de onvoorwaardelijke vrouwelijke liefde willen voelen, die een moment van echt rust willen hebben in het drukke leven. 

Het mooie aan deze vrouwencirkel is dat niks moet, maar heel veel mag. Wie wil delen
mag het doen, wie alleen wilt luisteren heeft net zo goed recht om niks te zeggen. Er
wordt met respect en acceptatie met elkaar omgegaan en geen oordeel getrokken over
de mening van een andere. 

De Vuur vrouwencirkels die ik organiseer zijn open cirkels. Dat wil zeggen dat je mag deelnemen aan een cirkel wanneer je maar wilt, wanneer je er zelf behoefte aan hebt maar er zit geen verplichting achter. Wil je een paar keer overslaan en vervolgens weer een keertje komen?


De deur staat altijd open en je kunt je aansluiten op ieder moment. 

Deze manier van werken zorgt ervoor dat we variatie krijgen in de vrouwen die er komen waardoor iedere avond weer een unieke belevenis wordt. 

HOE ZIET EEN VUUR VROUWENCIRKEL UIT? 

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat alle vrouwen zich gelijk voelen tijdens de vrouwencirkel avonden. Daarom probeer ik mijn rol als groepsleider te minimaliseren naar wat echt praktisch moet. De rest laat ik aan de groep over. 

In de praktijk houdt het in dat ik de thema van de avond bedenk (maar sta altijd open voor suggesties). Ik begin de avond en geef vervolgens het woord aan de rest van de groep. Ik blijf aansturen waar nodig. 

Iedere avond is een unieke belevenis. Vanuit de gekozen thema voor de avond ontstaat
een gesprek die vervulling geeft aan de behoefte van de deelnemende vrouwen. Ik vind
het belangrijk om erkenning van eigen gevoelens te geven en raak er diep ontroerd
wanneer ik geïnspireerd mag worden van verhalen van andere vrouwen.

PRAKTISCH INFORMATIE

V. Hoe vaak wordt een Vuur vrouwencirkel georganiseerd? 
A. Op dit moment wordt deze één keer per maand gegeven. 

V. Wanneer is de Vuur vrouwencirkel? 
A. Hieronder kun je een overzicht van alle datums waarop een Vuur vrouwencirkel gepland staat voor dit jaar.

V. Hoe laat begint het en hoe lang duurt het? 
A. De Vuur vrouwencirkels beginnen om 19:00 uur en eindigen meestal om 21:30 uur. 

V. Waar worden deze cirkels gegeven? 
A. De Vuur vrouwencirkels worden in mijn praktijk In Ulft gegeven.

 

V. Zijn er kosten aan verbonden?  
A. Ja. In verband met het klaar maken van materialen en de tijd die ik er insteek om de rituelen voor te bereiden zijn er kosten aan verbonden. Deze bedragen € 15.- per Vuur vrouwencirkel.

V. Hoeveel vrouwen mogen mee doen? 
A. Per Vuur vrouwencirkel is er een maximum van zes deelnemende vrouwen. Indien er meerdere aanmeldingen zijn wordt een tweede Vuur vrouwencirkel georganiseerd. 

Wil je op de hoogte blijven? 
Limor Smits Coaching gebruikt een Whatsapp groep om nieuwsbrieven en korte updates te sturen. Wil je lid worden van deze groep? Vul hieronder je gegevens of klik HIER om je aan te melden

CONTACT INFORMATIE
 

Limor Smits Coaching

't Goor 1 
7071 PC Ulft

info@limorsmits.com
 

KvK nr. 73617652 
BTW nr. NL002424226B55 

© 2018 Limor Smits Coaching

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn