5 manieren om een vuurvrouw te zijn en te blijven


“Heb ik het juiste gezegd?”, “Was dat het juiste om te doen?”, “Was ik te hard?”, “Had ik ja moeten zeggen?”

Herkenbaar? Bijna iedere vrouw die ik ken stelt zichzelf deze of soortgelijke vragen, iedere dag opnieuw. Vrouwen hebben vaak de neiging om aan zichzelf te twijfelen, zichzelf klein te houden en naar de achtergrond te drukken in het belang van hun geliefden. Ze zetten altijd de ander voor en vergeten vaak om voor zichzelf te zorgen.

Maar ik geloof dat wij vrouwen hebben een ontembare ziel met een vlam die nooit uitdooft. Als we maar een manier vinden om deze vlam harder te laten branden kan deze ons helpen en ons pad verlichten. In dit blogartikel deel ik vijf manieren die hopelijk jou kunnen helpen meer vertrouwen te hebben in de keuzes die je maakt en meer vrede te hebben met de vuurvrouw die in je leeft.


Tip 1 - Vat dingen niet persoonlijk op


Vanaf het moment dat je 's morgens opstaat, beginnen de prikkels je dag, je humeur en praktisch alles te beïnvloeden - jouw gemoedstoestand wordt helaas beïnvloedt en bepaald door wat er om je heen gebeurt.


Je kunt deze invloed echter beperken door dingen niet persoonlijk te nemen. Als er iets misgaat - ligt het niet aan jou. Soms gaan dingen gewoon mis, soms moeten dingen misgaan om juist te kunnen slagen. En ja, het kan wel zijn dat dingen gaan mis omdat jij een keuze hebt gemaakt die niet goed uitpakte. Maar weet je wat, het zij zo. Treuren over wat gebeurde zal het niet beter maken en zal de uitkomst daarvan ook niet veranderen. Als iemand iets tegen je zegt dat je verkeerd wrijft of op al je knoppen drukt, haal diep adem en realiseer je dat het 100% om die persoon gaat en niet om jou. Als je tegen in gaat of meteen in de verdediging schiet, kun je erop rekenen dat alles wat je zegt zal weer tegen je gebruikt worden. Onthoud het gezegde 'Als je niks aardigs kan zeggen - zeg maar liever helemaal niks’.


Probeer het maar, ik beloof je dat het in het begin zal het een echte uitdaging zijn, maar als het eenmaal in je systeem wordt geïntegreerd zal het je leven veranderen.


Tip 2 - Spreek en handel vanuit liefde


Dit klinkt misschien een beetje zweverig en idealistisch, maar laten we eerlijk zijn. Als je met pure liefdevolle intenties spreekt en handelt, kan je eigenlijk bijna alles zeggen en zal het op een goede, veilige en vredige manier worden ontvangen. Voordat je iets zegt, stel jezelf de vraag: “Als dit tegen mij gezegd zou worden, hoe zou ik het dan willen horen?”.


Wanneer je iets wilt zeggen maar bang bent dat het verkeerd door de ontvanger kan worden opgevat, begin je zin dan met: “ik zeg dit met liefde…” en ga dan pas verder met datgene wat je wou zeggen. Dit wekt bij de ontvanger een veilig gevoel en zorgt ervoor dat de verdedigingsklauwen omlaag kunnen blijven.


Tip 3 - Leer hulp met genade accepteren


Vaak zijn vrouwen van mening dat ze alles alleen moeten doen. Hulp vragen en nog meer dan dat, hulp accepteren wordt vaak als teken van zwakte bestempeld en een bewijs dat ze iets niet aankunnen. Maar niks kan verder van de waarheid zijn.


Een echte vuurvrouw reikt hulp uit. Ze weet dat het zo goed en bevredigend is om iemand een handje te helpen.


Waarom zou ze iemand dat gevoel ontzeggen? Door hulp te accepteren, laat een echte vuurvrouw de ander zich goed voelen over zichzelf en als bonus bespaart ze haar eigen energie voor andere dingen behoudt.


Tip 4 - Doe je best voor vandaag


Elke dag is anders. De kwaliteit van je slaap, de aantal uren die je hebt geslapen, de taken die op je lijst staan. Jouw energieniveau is wat dat betreft niet anders en kan van dag tot dag verschillen.


Stel jezelf dan ook geen verwachtingen en leg niet te veel druk op jezelf waardoor je aan het einde van de dag het gevoel zal hebben dat je eigenlijk niks hebt gedaan.Leer begrip voor jezelf te tonen. Leer om geen onrealistische eisen te stellen en accepteer dat wat je vandaag doet - is het beste wat je kan doen.


Tip 5 - Dankbaarheid is de beste houding


Neem even een moment voor jezelf. Elke ochtend voordat je uit bed stapt, neem een moment of twee om even bij stil te staan en dankbaar te zijn voor al het goeds in je leven. Het Universum reageert op een hele positieve manier op een dankbare ziel.


Wees dankbaar voor het feit dat je wakker bent geworden, voor de lucht die je ademt, voor het weer buiten, voor het ontbijt die je zo meteen gaat eten, voor de warme douche die je gaat nemen.


Wees op voorhand dankbaar voor alle ervaringen die je gaat beleven, voor alle mensen die je gaat ontmoeten en vooral en op de alle eerste plaats wees dankbaar voor wie jij bent.


Dankbaarheid werkt echt - probeer het eens.

Over de auteur:

Limor Smits is een alternatieve psycholoog, schaduwcoach, spirituele mentor, inspirator en motivator.


In haar praktijk biedt ze zowel privé sessies als workshops in groepsverband.

Tevens organiseert ze maandelijks vuurvrouwencirkels en geeft ze diverse inspirerende en motiverende lezingen waarbij ze verhalen uit haar persoonlijke leven deelt en haar eigen ervaringen deelt.

29 keer bekeken
Wil je op de hoogte blijven? 
Limor Smits Coaching gebruikt een Whatsapp groep om nieuwsbrieven en korte updates te sturen. Wil je lid worden van deze groep? Vul hieronder je gegevens of klik HIER om je aan te melden

CONTACT INFORMATIE
 

Limor Smits Coaching

't Goor 1 
7071 PC Ulft

info@limorsmits.com
 

KvK nr. 73617652 
BTW nr. NL002424226B55 

© 2018 Limor Smits Coaching

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn