Amazone tijd

Laatst was Annemieke Bremmer-Heldoorn op bezoek bij mij. Miek (zoals ik haar noem) en ik hebben samen een lange weg al achter de rug. Jaren geleden jaren geleden kruisten onze wegen. Ik werkte toen bij het Waterschap Rijn & IJssel in Doetinchem waar Miek als jonge meisje van 17 vakantiebaan had. De jaren gingen voorbij en ieder van ons liep haar eigen pad. Tot eind 2017, toen kwamen we elkaar weer tegen tijdens een workshop die we allebei volgden.


Onze alle eerste selfie samen

Zij was net begonnen met haar eigen onderneming als verhalenverteller (inmiddels is ze veel meer dan dat) en ik had al paar jaar mijn eigen administratiekantoor. Toen ze me vroeg wat ik doe voor werk en ik als antwoord gaf: "ik ben een boekhouder" keek ze me aan met fronsend gezicht en zei: "echt?". Ze kon de verbazing en ongeloof niet onderdrukken, die waren heel duidelijk te zien op haar gezicht. Ik voelde me ongemakkelijk omdat ze met dat ene reactie een spiegel heeft gezet voor mijn ogen. Ik voelde al een tijdje dat ik niet op het juiste pad zit wat werk betreft en haar reactie versterkte mijn gevoel. Het was het begin van een volledige transformatieproces, zowel zakelijk als privé. We hadden afgesproken om eens koffie (thee voor haar) te gaan drinken en tijdens dat gesprek deelde ze met mij haar droom om een mooiere Achterhoek te willen creëren, een Achterhoek waar ondernemers zich voor elkaar inzetten en samen werken. Ik voelde de warme energie stromen in ieder cel van mijn lichaam en zei meteen: "Ik doe met je mee".

Op zoek naar een flexwerkplek? Kijk op www.aanachterhoek.nl/flexwerkplek voor meer informatie

Dit was het begin van onze gezamenlijke avontuur. We zijn begonnen met een netwerkgroep en organiseerden bijeenkomsten om Achterhoekse ondernemers met elkaar te verbinden. Later hebben we met een groep enthousiaste ondernemers AAN De Bak opgericht, een flexwerkplek gevestigd in Doetinchem. Maar de band van Miek en mij is niet bij het zakelijke gedeelte gebleven. Annemieke is één van mijn drie ridders (zonder paard) die mij heeft geholpen tijdens mijn existentiële crisis in 2018. Met haar rust en onvoorwaardelijke liefde gaf ze me kracht, moed en motivatie om mezelf weer op te pakken, omhoog te klimmen vanuit de duisternis en weer naar het licht te gaan. Ze ondersteunde mij en stimuleerde mij om te accepteren wie ik echt ben, om niet meer bang te zijn voor wie ik ben. Ze geloofde in mij en in mijn kwaliteiten en nam me bij de hand tijdens een hele zware, moeizame proces van loslaten, groeien en ontwikkelen. Ze bod mij veiligheid, warmte, geborgenheid en zelfs onderdak. Zij en haar fantastische gezin hebben mij volledig omarmd en opgenomen in hun leven. Ze zijn mijn familie, mijn zielfamilie.

Sinds die tijd is veel veranderd. Ik ben veranderd, volledig getransformeerd en sta weer volop in mijn kracht. Miek en ik hebben ontdekt dat we elkaar voeden en balanceren. Wij geven elkaar kracht en onze gesprekken leiden altijd tot belangrijke inzichten die ieder van ons weer helpen om verder te groeien. En zo kwam het dat ze laatst op bezoek is geweest. We hebben weer over van alles gesproken, o.a. ook haar werk en haar proces. Ze vertelde dat ze leert volledig in haar kracht te staan, dat ze leert niet meer bang te zijn van haar kracht maar deze juist omarmen en gebruiken om nog beter te worden in haar werk. Ze noemde het woord 'kracht' zo vaak dat ik ineens een ingeving had gekregen. Ze moet een kaart trekken uit het dek "goddesses and sirens".

Ik gebruik bij klanten deze kaartendek bijna nooit. Ik heb genoeg andere kaarten die over de vrouwelijke energie gaan. Deze specifieke kaartendek heeft meer een "vechtlust" energie, een soort van Amazone, vrouwelijke krijger. Toch voelde ik dat Miek juist uit dit dek een kaart moet hebben. Welke godin of Siren (halfgodin) loopt op dit moment aan haar zijde en geeft haar inspiratie? Ik liet haar het kaartendek zien en ging vervolgens weg. Ik wou haar de tijd geven om de boodschap van de kaart volledig op te nemen en als ze wilt delen, dacht ik, zal ze het vanzelf wel vertellen, op haar eigen tijd.

Eenheid / Samenhang

Later op die dag kreeg ik al een bericht van haar: "Mijn kaart was Boudicca, brenger van de overwinning. Gaat om samenwerking en revolutie. Hmm, ik geloof dat ik die wel voel 😉😂 het mooie van deze kaart was: ik moest het wel echt samen doen, dus bedankt dat jij al vanaf het begin aan mijn zijde meevecht 😘😘❤❤


Laten we samen de revolutie brengen in de Achterhoek en in Nederland. Vanuit een gezamenlijk doel de kracht in een groep aanwakkeren en zo een enorme impact teweeg brengen 🙏👊👊....


De kaart klopt precies. Het pionieren, de vechtersmentaliteit, het niet kunnen tegen onrechtvaardigheid. Alles zit in mij ❤.... Ik ben er heel blij mee! Vooral dat jij het deck had uitgekozen. Daardoor krijgt het een extra dimensie ❤ je bent geweldig en zo fijn om vandaag te horen dat het met mijn energie wel goed zit."


Hoe mooi om te lezen hoe krachtig Miek is, hoe bewust ze is en nog steeds meer wordt van haar eigen kracht. Hoe bijzonder dat ze juist deze kaart heeft getrokken die precies omschrijft wat ze nodig heeft, wat ze al in zich heeft, wat ze op dit moment moet weten.


Ze inspireerde mij om ook voor mezelf een kaart te trekken. Welke kaart heb ik er uitgehaald en wat is de boodschap? Dat vertel ik je wel in een volgende blogartikel.

Wil je meer weten over het werk van Annemieke en wat ze voor jou kan betekenen? Je kunt haar vinden op:

Over de auteur

Limor Smits is een alternatieve psycholoog, schaduwcoach, spirituele mentor, inspirator en motivator.


In haar praktijk biedt ze zowel privé sessies als workshops in groepsverband.

Tevens organiseert ze maandelijks vuurvrouwencirkels en geeft ze diverse inspirerende en motiverende lezingen waarbij ze verhalen uit haar persoonlijke leven deelt en haar eigen ervaringen deelt.

54 keer bekeken
Wil je op de hoogte blijven? 
Limor Smits Coaching gebruikt een Whatsapp groep om nieuwsbrieven en korte updates te sturen. Wil je lid worden van deze groep? Vul hieronder je gegevens of klik HIER om je aan te melden

CONTACT INFORMATIE
 

Limor Smits Coaching

't Goor 1 
7071 PC Ulft

info@limorsmits.com
 

KvK nr. 73617652 
BTW nr. NL002424226B55 

© 2018 Limor Smits Coaching

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn