Godin van de volle Sneeuwman

Wie is ze?

De maand februari staat wereldwijd bekend als 'De maand van de liefde'. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Godin die ermee geassocieerd wordt is Aphrodite: de Griekse Godin van liefde, seks en schoonheid, maar er is zoveel meer in haar verhaal dan dat.

Onsterfelijk gemaakt door dichters, kunstenaars, schrijvers en muzikanten heeft de mooie en sierlijke Aphrodite weinig introductie nodig.


In verschillende verhalen werd de geboorte van Aphrodite toegeschreven aan de gewelddadige opstand van de Titanen tegen Uranus, hun vader. Ze hebben zijn penis afgesneden en in de zee geworpen. De zee borrelde, schuimde en werd rood rond zijn afgesneden geslachtsdeel, en uit deze destructieve daad werd Aphrodite geboren.


Hoewel haar rol als Godin van romantische liefde bekend is, is haar primaire les er een van zelfliefde. Aphrodite laat ons zien dat we liefdevol zijn geboren en brengt ons de boodschap om nu ons eigen mooie zelf te accepteren.


Ze moedigt de ontwikkeling van zelf-liefde aan zodat ons gevoel van eigenwaarde niet van anderen afhangt. Zonder eigen liefde, verminderen we onze persoonlijke kracht, waarbij we vaak ons lichaam beoordelen en onze geest verdoven.


We kunnen ritueel uitvoeren om onszelf mooier te laten voelen, om onze seksuele bevrijding te eren en om liefde te vieren als een praktijk van kracht in vrouwelijkheid. Om Aphrodite in het licht van de maan te eren, kunnen we onze eigen schaduwkant verkennen met betrekking tot onze seksualiteit en zelfbeeld.

We kunnen ons afvragen of er sprake is van seksuele blokkades waar we mee te maken hebben, zoals schaamte, herinneringen aan seksueel misbruik of een gebrek aan kennis over seksualiteit.


We kunnen ook soortgelijke vragen stellen over schoonheid. Wat vinden we van schoonheid? Is het oppervlakkig om mooi te willen zijn? Gaan we akkoord met de maatschappelijke normen van schoonheid, of kunnen we onze schoonheid vinden ondanks wat anderen als gebreken zouden beschouwen? Zijn er blokkades in onze romantische relaties die moeten worden aangepakt?


Dit is een goed moment om een ​​dagboek bij te houden en over deze vragen te mediteren.

Schaduwkant


Hoewel Aphrodite de Godin van de liefde is, heeft ze ook een donkere kant. Denk bijvoorbeeld aan hoe we op zoek zijn naar een romantische partner die ons compleet zal maken in plaats van meer liefde voor onszelf te ontwikkelen. Wederzijdse afhankelijkheidsrelaties zijn gebaseerd op een samensmelting van identiteiten, in plaats van twee individuen die liefde en steun van elkaar krijgen. Wanhopige liefde, die grenst aan obsessie, eindigt niet goed.


Pas daarom goed op. Kijk naar je relatie en bepaald voor jezelf of er sprake is van echte liefde of juist van angst om alleen te zijn.

Aphrodite ritueel


Wil je de energieën van de Volle Sneeuwman en de Godin Aphrodite volledig benutten? Doe de Aphrodite ritueel. Deze kun je hier vinden

Wil je op de hoogte gehouden worden over nieuwe publicaties betreft de Volle Maan? Word lid van de Whatsapp groep

LEES TIP:


Sneeuwman - Volle Maan van februari

Over de auteur

Limor Smits is een alternatieve psycholoog, schaduwcoach, spirituele mentor, inspirator en motivator.

In haar praktijk biedt ze zowel privé sessies als workshops in groepsverband.


Tevens organiseert ze maandelijks vuurvrouwencirkels en geeft ze diverse inspirerende en motiverende lezingen waarbij ze verhalen uit haar persoonlijke leven deelt en haar eigen ervaringen deelt.

34 keer bekeken
Wil je op de hoogte blijven? 
Limor Smits Coaching gebruikt een Whatsapp groep om nieuwsbrieven en korte updates te sturen. Wil je lid worden van deze groep? Vul hieronder je gegevens of klik HIER om je aan te melden

CONTACT INFORMATIE
 

Limor Smits Coaching

't Goor 1 
7071 PC Ulft

info@limorsmits.com
 

KvK nr. 73617652 
BTW nr. NL002424226B55 

© 2018 Limor Smits Coaching

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn