Godin van de volle Wolfmaan

Wie is ze?

Stel je de mooiste krijgersvrouw voor, die trots op het slagveld staat, haar haar om haar heen en haar wapen in haar hand. Ze staat trots, met opgeheven hoofd, knipperende ogen, een mantel van adelaarsveren op haar schouders. Om haar nek rust de meest prachtige ketting, schitterend tegen haar huid. Ze straalt zowel verlangen als angst uit.Ontmoet de Noorse godin Freya, ook bekend als Frea of Freyja. Een godin met veel talenten en twee kanten:


  • Aan de ene kant is ze de godin van de liefde, vruchtbaarheid, geboorte en schoonheid. Een genezer, tovenaar en de bewaker van de lente. Vanwege haar onafhankelijke en zelfverzekerde karakter wordt ze vaak gezien als de godin van seksualiteit. Freya stond bekend om haar wijsheid en haar onweerstaanbare aard, en Noorse vrouwen zochten haar op voor haar zegeningen en advies over zaken met betrekking tot genezing, magie en relaties.

  • Aan de andere kant staat ze bekend als de godin van de oorlog, strijd, kracht en dood. Ze leidde de verloren zielen naar de volgende wereld. In de Noorse mythe ontving ze telkens de helft van de heroïsche krijgers op het slagveld. Zelfs na de dood wilden mannen nog steeds bij haar zijn en naast haar vechten.


Freya belichaamt de felle en verfijnde spirituele vaardigheid van het onderscheiden van de meeste leven gevende keuze op elk moment. In de Noorse mythologie is ze een van de machtigste en belangrijkste goden.

Ze wordt vaak afgebeeld als vrouw met twee katten die symbool staan voor haar magie. Deze twee katten, een zwarte en een witte trekken ook haar strijdwagen.

Freya stond bekend als onweerstaanbaar. Op onze eigen manier zijn we dat allemaal!


De meeste van ons kunnen op een gegeven moment een dosis van Freya’s zelfvertrouwen en onweerstaanbaarheid gebruiken. Het is heel gemakkelijk om het vertrouwen te verliezen wanneer onze gevoelens niet worden beantwoord, wanneer we ons een tijdje niet mooi hebben gevoeld, of wanneer we niet lekker in ons vel zitten.


Freya verzekert ons dat we allemaal krachtig en aantrekkelijk zijn. Haar boodschap is dat uiterlijke schoonheid niet genoeg is - het is het vertrouwen in onze aantrekkelijkheid dat ons echt mooi maakt.Schaduwkant

In de tijd van Instagram, Facebook en andere Social media kanalen worden we gebombardeerd met beelden van onwerkelijke schoonheid. Het is moeilijk om je aantrekkelijk te voelen wanneer onrealistische niveaus van perfectie de norm lijken te zijn geworden.

Er zijn nu een groot aantal mensen die alleen naar de uiterlijk kijken en hun eigenwaarde daarop baseren. Ze voelen zich niet waardig als ze geen bevestiging van de omgeving krijgen over hoe mooi ze zijn. Hoewel Freya onweerstaanbaar was, bracht ze dit aspect in evenwicht met de andere delen van haar karakter, zoals haar zelfvertrouwen en kracht. Centreer jezelf en heb vertrouwen in de chaos, dan pas zou je echt kunnen genieten van alles dat je bent.


Freya is ook de godin van het onderscheid. Het woord 'onderscheid' (in het Engels: Discernment) is afgeleid van het Griekse woord 'diakrisis'. Het verwijst naar een spirituele kracht waarmee je onderscheid kunt maken tussen de schaduwen die obstakels kunnen vormen en de kracht en wijsheid in jezelf die je kunnen helpen.

Onze tijd, althans in dit leven, is beperkt. Elke seconde is belangrijk. Freya herinnert ons aan de verschroeiende perceptie die we allemaal hebben, maar die we

misschien niet vaak genoeg gebruiken. Ze wil dat we onderscheiden hoe we ervoor kiezen om onze tijd door te brengen en van wie we kiezen om van te houden. Ze wil dat we nooit, nooit ja zeggen tegen iets of iemand vanuit angst of verplichting.

Je bent zelf een godin, een priesteres van je eigen lot. Je mag het leven kiezen dat je wilt leven. Gebruik jouw onderscheidingsvermogen zodat je alleen maar ja zegt tegen wat jou daadwerkelijk zal voeden en vernieuwen, inspireren of uitbreiden. Het is niet jouw zaak om je zorgen te maken over mensen die je misschien teleurstelt. Je bent niet gemaakt om aan ieders verwachtingen te voldoen. Je bent gemaakt om de waarheid uit te drukken over wie je bent en de korte tijd die je hier op aarde hebt te gebruiken om je potentieel te benutten.

Niets is verplicht behalve ademhalen. Je enige echte verplichting is de stem van je eigen ziel. Freya wil dat je voor een onbeschaamd leven kiest en dat je je heilig maakt door in je eigen waarheid te leven.

Freya ritueel


Wil je de energieën van de Volle Wolfmaan en de Godin Freya volledig benutten? Volg de Freya ritueel. Deze kun je hier vinden

Wil je op de hoogte gehouden worden over nieuwe publicaties betreft de Volle Maan? Word lid van de Whatsapp groep

LEES TIP:


Wolfmaan - Volle Maan van januari


Wat zegt de wolf?

Over de auteur

Limor Smits is een alternatieve psycholoog, schaduwcoach, spirituele mentor, inspirator en motivator.


In haar praktijk biedt ze zowel privé sessies als workshops in groepsverband.

Tevens organiseert ze maandelijks vuurvrouwencirkels en geeft ze diverse inspirerende en motiverende lezingen waarbij ze verhalen uit haar persoonlijke leven deelt en haar eigen ervaringen deelt.

46 keer bekeken
Wil je op de hoogte blijven? 
Limor Smits Coaching gebruikt een Whatsapp groep om nieuwsbrieven en korte updates te sturen. Wil je lid worden van deze groep? Vul hieronder je gegevens of klik HIER om je aan te melden

CONTACT INFORMATIE
 

Limor Smits Coaching

't Goor 1 
7071 PC Ulft

info@limorsmits.com
 

KvK nr. 73617652 
BTW nr. NL002424226B55 

© 2018 Limor Smits Coaching

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn