Leer van jezelf te houden met met deze 7 zelf-liefde tipsKun je eerlijk zeggen dat je van jezelf houdt? Of vind je het juist moeilijk om echt gelukkig en tevreden zijn met jezelf?

Het is voor ons allemaal zo makkelijk om op onze fouten te focussen en bij onze onzekerheden stilstaan, maar een compliment aan onszelf geven is ver te zoeken. Dit zorgt voor gebrek aan zelfliefde en zelfacceptatie en maakt ons kwetsbaarder en gevoeliger voor de mening van anderen.

Blijf lezen om te ontdekken hoe je vandaag nog kan beginnen van jezelf te houden.


Laten we eerst eens kijken waarom je van jezelf moet houden.


Waarom is het zo belangrijk om van jezelf te houden?

Veel mensen zijn van mening dat zelfliefde egoïstisch is, dat ze altijd van de ander meer moeten houden omdat ze anders alleen met zichzelf bezig zijn. Ja, ik heb het over jou! De moeder die meer van haar kinderen houdt dan van haarzelf, de dochter die meer zorgen over haar vader maakt dan over haar eigen gezondheid, de vriendin die slapeloze nachten heeft omdat ze zo graag haar vriendin wil helpen dat ze haarzelf vergeet.

Van jezelf houden geeft je zelfvertrouwen, gevoel van eigenwaarde helpt je over het algemeen positiever en energieker te voelen. Als je leert van jezelf te houden, zul je veel gelukkiger zijn en zul je leren hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen. Wanneer je echt van jezelf houdt ga je stoppen met jezelf met anderen vergelijken, voel je zelfverzekerd, zit je goed in je vel en maak je veel minder zorgen over wat anderen denken.

Als je niet weet waar moet je beginnen, maak je geen zorgen. Speciaal voor jou heb ik een lijst samengesteld van 15 zelfliefde tips die je kunnen helpen om vandaag nog je reis naar zelfliefde te beginnen:


1. Leer om alleen te zijn

Neem de tijd om even alleen met jezelf te zijn. Wanneer je je comfortabel voelt in de aanwezigheid van jezelf en jezelf kunt vermaken zonder de aanwezigheid van anderen, leer je naar binnen te keren en jezelf op diepere lagen te ontdekken.2. Verwijder het woord 'fout' uit je woordenboek

Fouten bestaan niet! Keuzes en beslissingen die we ooit hebben genomen en die later toch niet het gewenste resultaat hebben geleverd betekenen nog geen fouten. Het waren lessen die we moesten leren en als we goed over na denken hebben ze ons naar een ander pad gebracht om uiteindelijk onze doelen te bereiken.


Nadenken over je ‘fouten’ kan je veel energie kosten en haalt je gevoel van eigenwaarde naar beneden. Als je terugkijkt op je ‘fouten’ en jezelf vergeeft voor keuzes die je hebt gemaakt kun je ze in het verleden laten en beheersen ze je leven niet meer.


Als je de lessen uit deze ‘fouten’ hebt geleerd en dit ook erkent voor jezelf zul je merken dat het je gevoel van eigenwaarde verhoogt. Je bent een wijs persoon die in staat is om andere keuzes te maken.


3. Geef erkenning aan jouw successenEen lijst maken van je prestaties en alles wat je hebt bereikt, is een geweldige manier om zelf-liefde te oefenen.


Dit laat je zien de lange weg die je al hebt doorlopen en je zult merken dat je echt gelukkig wordt door te herinneren wat je allemaal al hebt bereikt.
4. Durf kwetsbaar te zijn

Jezelf openstellen voor liefde en echte verbinding is moeilijk. We besteden jaren, zelfs tientallen jaren, aan het bouwen van muren om ons heen om onszelf te beschermen tegen pijn. Door te durven kwetsbaar te zijn sta je veel meer open voor het ontvangen van ondersteuning en liefde waardoor je ook meer in staat bent om liefdevoller naar jezelf te kijken.5. Zoek ondersteuning


Alleen omdat je met iets worstelt, betekent niet dat je alleen moet worstelen.


Vraag vrienden en familie om je te helpen of zoek professionele hulp.


Dit kan een pschycholog zijn of, wat Gabrielle Bernstein noemt, een 'spirituele hardloopmaatjes'.

6. Ontdek je spiritualiteit

Geloof is de basis voor zelfliefde, ongeacht wat je gelooft.


Geloven in iets opent je ziel voor de schoonheid van vertrouwen. Het bouwt je intuïtie op en helpt je beslissingen nemen op basis van je eigen gevoel.


Wanneer je je spiritualiteit verkent, zal het je ook meenemen op een reis om dingen over jezelf te leren, zoals nieuwe gedachten, gevoelens, passies en rauwe emoties.


Deze zullen je helpen om jezelf nog meer te waarderen en je authentieke zelf te accepteren en lief te hebben.


7. Maak een zelf-liefdebord

Het visualiseren van je gevoelens is een goede manier om je zelf-liefde te vergroten.


Op je zelf-liefdebord kun je mantra's, aanmoedigende zinnen en andere teksten schrijven.Als je deze op een centrale plek hangt in huis en ernaar regelmatig kijkt werk je vanuit je onderbewustzijn aan je eigen gevoel van zelf-liefde.


Weet je niet hoe je een zelf-liefdebord moet maken? Je kunt een zelf-liefdebord template bij mij bestellen. De zelf-liefdebord is persoonlijk met een foto van jou in het midden. Het wordt op A3 afgedrukt en kan indien gewenst ook gelamineerd worden voor extra bescherming.

Wil je jouw eigen zelf-liefdebord bestellen?


Je kunt kiezen uit twee opties:


A3 niet gelamineerd: € 14,50.- inclusief verzendkosten.

A3 gelamineerd: € 17,50.- inclusief verzendkosten. Stuur je gewenste optie via email (je kunt hiervoor het contactformulier op de website gebruiken) of stuur een Whatsapp bericht naar: 06-23273420

Over de auteur

Limor Smits is een alternatieve psycholoog, schaduwcoach, spirituele mentor, inspirator en motivator.

In haar praktijk biedt ze zowel privé sessies als workshops in groepsverband.


Tevens organiseert ze maandelijks vuurvrouwencirkels en geeft ze diverse inspirerende en motiverende lezingen waarbij ze verhalen uit haar persoonlijke leven deelt en haar eigen ervaringen deelt.

50 keer bekeken
Wil je op de hoogte blijven? 
Limor Smits Coaching gebruikt een Whatsapp groep om nieuwsbrieven en korte updates te sturen. Wil je lid worden van deze groep? Vul hieronder je gegevens of klik HIER om je aan te melden

CONTACT INFORMATIE
 

Limor Smits Coaching

't Goor 1 
7071 PC Ulft

info@limorsmits.com
 

KvK nr. 73617652 
BTW nr. NL002424226B55 

© 2018 Limor Smits Coaching

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn