Lezing: Mijn verhaal

"Zo, wat heb jij meegemaakt de afgelopen jaar?" vroeg hij aan mij.

Ik keek hem aan met grote ogen en keek toen naar de grond. Hoe leg je aan iemand uit wat je hebt gevoeld, ervaren, gezien toen je helemaal aan de grond lag?

"Ik was naar een plek gegaan waar weinig mensen van terugkomen"... zei ik uiteindelijk.

"Huh? Ik snap het niet".. zei hij... weinig mensen komen terug? Maar jij bent wel terugkomen? Wat is dat voor plek? en hoe ben je terug gekomen?"

"Vergelijk het met een vulkaan".. zei ik toen. "Een vulkaan die helemaal leeg is... en je valt erin.. en je blijft maar vallen.. het is de meest donker, duister deel van je geest, van je brein, van je bestaan. Het is leeg, helemaal leeg... alleen maar lucht die ervoor zorgt dat je blijft zweven.. maar de grond niet bereikt".

"Ik probeer het te visualiseren".. zei hij. Ik begon te lachen. "Je kunt het niet visualiseren. Als je daar niet ben geweest, kan je het niet eens voorstellen". "Het is een plek waar jouw innerlijke vuur uitdooft.. of dreigt uit te doven".

"Wat is het probleem als het vuur uitdooft?" Vroeg hij. "Vuur kan vernielend zijn, is het dan niet beter dat het uit is?"

"Nee, want vuur kan ook warmte geven, en bescherming. Het is de drijfveer van je passie, van je wil om te leven. Wanneer het vuur uit is, sterft je ziel".. antwoordde ik.

"Maar je bent toch wel eruit gekomen"

"Ja, omdat ik een manier heb gevonden om de vuur weer aan te wakkeren, de lava in de vulkaan weer in beweging te brengen. Ik heb de lucht in deze leegte gebruikt om het vuur te voeden, te helpen groeien. Het begon te borrelen, begon omhoog te komen, steeds meer te bewegen totdat het niet anders kon.. het kwam als explosie uit de vulkaan. En met dat vuur, dat lava, kwam mijn ziel weer vrij"

Over mijn ervaring met de leegte en hoe ik het vuur weer heb kunnen aanzetten vertel ik tijdens een lezing die heel persoonlijk is. Ik deel mijn verhaal en geef daarbij praktische tips hoe jij de leegte kunt omarmen, accepteren, leren van houden. Wil je meer weten of aanmelden? Dit kan via: https://www.limorsmits.com/mijn-verhaal

Over de auteur

Limor Smits is een alternatieve psycholoog, schaduwcoach, spirituele mentor, inspirator en motivator.


In haar praktijk biedt ze zowel privé sessies als workshops in groepsverband.

Tevens organiseert ze maandelijks vuurvrouwencirkels en geeft ze diverse inspirerende en motiverende lezingen waarbij ze verhalen uit haar persoonlijke leven deelt en haar eigen ervaringen deelt.

15 keer bekeken
Wil je op de hoogte blijven? 
Limor Smits Coaching gebruikt een Whatsapp groep om nieuwsbrieven en korte updates te sturen. Wil je lid worden van deze groep? Vul hieronder je gegevens of klik HIER om je aan te melden

CONTACT INFORMATIE
 

Limor Smits Coaching

't Goor 1 
7071 PC Ulft

info@limorsmits.com
 

KvK nr. 73617652 
BTW nr. NL002424226B55 

© 2018 Limor Smits Coaching

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn