Maak kennis met Totemdieren, Spirit animals, krachtdieren en Familiars


De termen 'Spirit Animal', 'krachtdier' en 'Totemdier' zijn termijn die vaak door elkaar worden gehaald, dit terwijl ze toch heel andere betekenis en functie hebben.

Tijd om orde te scheppen en duidelijkheid te krijgen in deze termen.


Wat is het doel van Spirit Animal, Totemdier, Krachtdier en Familiars?

Totemdieren, Spirit Animals en Krachtdieren zijn boodschappers uit de Spirit wereld. Deze wezens zijn onze leraren, gidsen en adviseurs.

Elk levend wezen kan potentieel een Totem-, Spirit of Krachtdier zijn. Als je meer leert over deze dieren zal je steeds meer de waarde daarvan ontdekken en de boodschappen ontvangen die jou kunnen helpen niet alleen op je spirituele pad, maar ook in het dagelijkse leven.

Door met je begeleidende dieren te werken kun je een heel nieuw niveau van bewustzijn bereiken en je eigen innerlijke spirituele landschap verkennen. In dit landschap manifesteert zich de energie van alle spirituele wezens die op dat moment de hulp, inzichten en bekwaamheden bieden die je nodig hebt.

Oude inheemse stammen gingen echter nog een stap verder en begonnen dieren te zien als boodschappers en symbolen van Spirit die iets voorspelden of aanwijzingen gaven. Zo ontstonden Totemdieren en Spirit Animals. Wanneer de Sjamaan de nacht voor de jacht een hert zag in een droom, vertelde hij de jagers dat de hert spirit hem een succesvolle jacht heeft laten zien.

Wat is het verschil tussen een Spirit Animal, Totemdier, Krachtdier?

De meeste boeken en websites verwijzen naar Totem-, Spirit- en Krachtdieren als één geheel. Dit is echter geen nauwkeurige beschrijving van de rol die deze dieren hebben in onze leven.


Ja, de symboliek, betekenissen en heilige boodschappen die we waarnemen komen naar ons vanuit de dierenwereld en hierin kan elk deel van de symboliek van een dier worden toegepast op hun definitie als een Totem-, Spirit- of Krachtdier. Het is echter wel belangrijk om te weten welke rol heeft het dier om de boodschappen op de juiste manier te interpreteren.

Ook interessant:


Uitleg: Totemdieren

Uitleg: Spirit animals

Uitleg: Krachtdieren

Uitleg: Dierfamiliars

Over de auteur

Limor Smits is een alternatieve life coach, schaduwcoach, spirituele mentor, inspirator en motivator.

In haar praktijk biedt ze zowel privé sessies als workshops in groepsverband.


Tevens organiseert ze maandelijks vuurvrouwencirkels en geeft ze diverse inspirerende en motiverende lezingen waarbij ze verhalen uit haar persoonlijke leven deelt en haar eigen ervaringen deelt.

Recent Posts

See All