Sneeuwmaan 9 februari 2020


De volle maan van februari staat ook bekend als de Sneeuwmaan, de IJs Maan, de Hongermaan en de Reinigende Maan. Inheemse Amerikaanse stammen van het noorden en het oosten noemden het de sneeuwmaan aangezien het de tijd was dat de grootste hoeveelheid sneeuwval kwam. De naam Hongermaan verwijst naar de moeilijkheid om voedsel te verzamelen in deze tijd van het jaar. De Kelten noemden het de Maan van het IJs.

Als de wind huilt en de sneeuw valt, probeert alles wat leeft geduldig te blijven in afwachting op de lente. Dagen en nachten zijn koud en voedsel is schaars. We worden eraan herinnerd dat de winter het hardst is vlak voor de geboorte van de lente.

Deze volle maan vertegenwoordigt de komst van de lente. Het is de tijd dat de zaden tot leven komen onder de koude grond. De dieren zullen hun jongen in hun buik beginnen te voelen terwijl ze klaar zijn voor de bevalling in de lente. De lange, slaperige winter is eindelijk ten einde en de aarde is in haar vroege ontwaken tot de langere dagen en de warmte van de zon.

Het is een goed moment om te gaan nadenken over de komende lente. Begin met het plannen van je tuin en de zaden kopen die je wilt gaan planten. Maak plannen voor het opruimen van je huis of voor de groei van jouw onderneming.


Ik wens je een verlichte volle maan


Liefs, Limor

Over de auteur

Limor Smits is een alternatieve psycholoog, schaduwcoach, spirituele mentor, inspirator en motivator.

In haar praktijk biedt ze zowel privé sessies als workshops in groepsverband.


Tevens organiseert ze maandelijks vuurvrouwencirkels en geeft ze diverse inspirerende en motiverende lezingen waarbij ze verhalen uit haar persoonlijke leven deelt en haar eigen ervaringen deelt.

56 keer bekeken
Wil je op de hoogte blijven? 
Limor Smits Coaching gebruikt een Whatsapp groep om nieuwsbrieven en korte updates te sturen. Wil je lid worden van deze groep? Vul hieronder je gegevens of klik HIER om je aan te melden

CONTACT INFORMATIE
 

Limor Smits Coaching

't Goor 1 
7071 PC Ulft

info@limorsmits.com
 

KvK nr. 73617652 
BTW nr. NL002424226B55 

© 2018 Limor Smits Coaching

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn