Wolfmaan 10 januari 2020


De volle maan in januari staat bekend onder drie algemene namen: wolvenmaan, hongermaan en koude maan. Veel Indiaanse stammen schrijven natuurlijke wijsheid en fenomenen toe aan de persoonlijkheid van elke maand. Dit gebeurde op een aantal manieren, maar in de eerste plaats zagen deze natuurgetrouwe mensen verhoogde activiteit, of belangrijke gebeurtenissen in hun omgeving.


Noordoost-stammen zoals de Iroquois en Algonquin noemden de maand januari als de maanmaand van de wolf (of de maand van de koude maan). Dit komt omdat wolven in deze tijd van het jaar een hoogtepunt in hun gedrag ervaren. In hun regio (Noordoost-Amerika en het aangrenzende Canada) verduren Wolven enkele van de meest wrede omstandigheden van het jaar in januari.


Voor veel wilde wezens kunnen de ijskoude omstandigheden genadeloos zijn en is het onderhouden van hun welzijn een dagelijkse strijd. Wolven zijn echter een opportunistische clan en andere wezens die het slachtoffer worden van de winterkliek zijn gemakkelijk te vinden voor een wolfachtige lunch.


Wolven brullen hun machtigste gehuil in januari - het is een oproep tot de helderheid van de maan, een roep die hun dominantie in deze tijd van het jaar aankondigt. Als de grijze, koude dagen van januari je naar beneden halen, roep de Wolf dan op als een totem van superioriteit en zegevierend over de brosse kilte.


Laat een grootse huil horen, en laat je rebellerende schreeuw dienen als een teken dat je hier bent. Je bent nobel en je bent volledig in staat om te veroveren wat het ook mag zijn dat in jouw weg kan zitten.

Wil je op de hoogte gehouden worden over nieuwe publicaties betreft de Volle Maan? Word lid van de Whatsapp groep

Lees tip:

Wat zegt de Wolf

Freya - Godin van de Wolfmaan

Over de auteur

Limor Smits is een alternatieve psycholoog, schaduwcoach, spirituele mentor, inspirator en motivator.


In haar praktijk biedt ze zowel privé sessies als workshops in groepsverband.

Tevens organiseert ze maandelijks vuurvrouwencirkels en geeft ze diverse inspirerende en motiverende lezingen waarbij ze verhalen uit haar persoonlijke leven deelt en haar eigen ervaringen deelt.

13 keer bekeken
Wil je op de hoogte blijven? 
Limor Smits Coaching gebruikt een Whatsapp groep om nieuwsbrieven en korte updates te sturen. Wil je lid worden van deze groep? Vul hieronder je gegevens of klik HIER om je aan te melden

CONTACT INFORMATIE
 

Limor Smits Coaching

't Goor 1 
7071 PC Ulft

info@limorsmits.com
 

KvK nr. 73617652 
BTW nr. NL002424226B55 

© 2018 Limor Smits Coaching

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn